Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán

Természettudományos élményközpontot avatott fel az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára Békéscsabán.

Fekete Péter avató beszédében felidézte, hogy az Ember és Környezete Természettudományos Élményközpont kialakítására az Életfa Kulturális Alapítvány és a Békés Megyei Könyvtár közös konzorciuma 287 millió forintot nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programból. A Békés Megyei Könyvtárban elhelyezett élményközpont a természettudományos ismeretek közvetítését helyezi tevékenysége központjába, 21 térségi iskola több mint 6700 diákjának biztosít hozzáférést a legkorszerűbb technológiákhoz és gondolkodásmódhoz.

 

Természettudományos élményközpontot avattak Békéscsabán

Az új élményközpont már tisztán a jövő világát mutatja be

 

Az új élményközpont már tisztán a jövő világát mutatja be: a 3D nyomtatással, a mikro-elektrotechnikával, a robotikával, a lézervágással, az önvezető járművekkel és az agrárbiotikával is megismerteti a diákokat. Olyan alkotótér jött létre, amely azt mutatja, hogy van jövőképünk, hogy a jelent tudatosan építve tekintünk a jövőnk felé - mondta az államtitkár. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere szintén kiemelte, hogy 21. századi technológiákat ismerhetnek meg a diákok az élményközpontban, amelyet a már eleve a tudásszerzés helyszíneként szolgáló könyvtárban alakítottak ki.