Roma gasztronómiai nap 26. alkalommal
A békéscsabai rendezvény célja betekintést nyújt a roma főzési szokásokba és hagyományaikba. Az asztalokon töltött kápoaszta, tépett és káposztás tészta, szalonnás lecsó és füstölt húsos hagymaleves volt.
A Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Békéscsabai Cigánylakosok Egyesülete által szervezett napon a vendégek zenés-táncos produkciókat láthattak, majd a tradícionális ételeket kóstolhatták meg. A gasztronómiai napon megjelent dr. Marosvölgyi Emese járási hivatalvezető, dr. Burai Mihály hivatalvezető-helyettes, Sódar Attila, a Foglalkoztatási Osztály vezetője és Surman Zoltán foglalkoztatási szakügyintéző.
A hagyományos roma ételek közel áll a magyar paraszti ételekhez, ám ízvilágban fűszeresebb és pikánsabb. Kovács Erzsébet Békéscsaba Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy a visszajelzések alapján szeretik és egyre többen kóstolják meg a hagyományos roma ételeket.
/T.D.