Megyei útfelújítások indulnak

Csaknem 7 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból összesen 55 kilométernyi útszakasz újul meg Békés megyében.

Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója elmondta, a Terület- és településfejlesztési operatív program  keretéből, 3,54 milliárd forint értékben 13 útszakasz, összesen csaknem 25 kilométer hosszon újul meg. A munka hét szakaszon már elkezdődött és őszre be is fejeződik, egy kivételével. Sarkad belterületén egy új körforgalmat alakítanak ki 400 millió forintból, itt elképzelhető, hogy a kivitelezés befejezése átcsúszik a jövő év elejére - tette hozzá.

 

Békés megyében 26 útszakaszt újítanak fel idén

Békés megyében 55 kilométeren csaknem 7 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból 26 útszakaszt újítanak fel idén

 

A felújítás érinti egyebek mellett a Szeghalom-Vésztő, a Kétegyháza-Medgyesegyháza, a Battonya-Mezőhegyes, Nagygyanté-Sarkadkeresztúr közti négyszámjegyű út egy-egy szakaszát, valamint a köznyelvben dinnyés útként ismert 4429-es utat. Hazai forrásból 13 szakaszon, csaknem 30 kilométer hosszon zajlanak útfelújítások, erre összesen 3,4 milliárd forintot fordítanak. Hét helyszínen itt is megkezdődött a munka, a kivitelezés ez év végéig mindenhol megvalósul. Hazai forrásból valósul meg egyebek mellett a 44-es út gyulai elkerülő szakaszának, valamint a csanádapácai, muronyi, örménykúti, kétsopronyi vagy a békésszentandrási négy- és ötszámjegyű utak felújítása  - ismertette a megyei igazgató.

 

MTI/T.D.