Megint több sonkát eszünk

"Húsvét Az éves mennyiség fele most talál vevőre
Az éves sonkamennyiség mintegy felét a húsvéti időszakban értékesítik Magyarországon – derül ki a GfK Hungária felméréséből, amely a szezonális termékeket vizsgálta.

A háztartások sonkafogyasztása 2002-ben és 2003-ban erőteljes növekedésnek indult, majd 2004-ben enyhén csökkent, azonban ez a tendencia nem maradt meg tartósan, a tavalyi évben ismét nőtt az eladott mennyiség. Ehhez hozzájárult a húsvét környékén tapasztalható keresletrobbanás is, amely minden évben jól jön az egyébként számos problémával küzdő magyar húsiparnak. A gépsonkák esetében enyhe emelkedés figyelhető meg: 2004-ben a teljes éves mennyiség mintegy ötöde fogyott el húsvét környékén. A füstölt, illetve füstölt-főtt termékek esetében a visszaesés következtében a 2001-es 58 százalékról 2004 húsvétjára 47 százalékra csökkent az ünnep szerepe a teljes éves értékesítéshez viszonyítva."

(Forrás: www.nmedia.hu)