Közösségi tér lesz a magtár

Az evangélikus egyház tulajdonában lévő, volt békéscsabai magtár épülete a fiatalok közösségi tere lesz. A munkálatok őszre befejeződnek a Hunyadi téri központban.

Kutyej Pál, a helyi evangélikus egyházközség igazgató lelkésze elmondta: a közösségi központ célja, hogy a fiatalok tanítás után tudjanak hol szórakozni védettebb körülmények között, valamint a hétvégi, gyülekezeti ifjúsági óráknak is helyet fog biztosítani. Az alsó szinten büfét alakítanak ki, az emeleten pedig különböző játékok - csócsó, darts -, babzsákok és asztalok várják a fiatalokat. Bár az egyházközség célja, hogy a fiatalok ne csak a virtuális világban találkozzanak, a kor követelményeinek megfelelően wifi is lesz a központban.

 

Közösségi tér lesz a békéscsabai magtár - forrás: beol.hu

A közösségi központ célja, hogy a fiatalok védettebb körülmények között tudjanak szórakozni

 

Kutyej Pál szólt arról, hogy a büfé mellett egy színapadot is kialakítanak, így a központ az önmegvalósításhoz és bemutatkozáshoz is teret biztosít majd a fiataloknak. Terveik között szerepel egy kézművesbüfé is, ami a fenti résztől függetlenül is működhet. A régi magtárépület évek óta használaton kívül áll. A felújítás során próbálják megőrizni az épület jellegét, ugyanakkor korszerűsítik a fűtést, a villanyhálózatot.

 

/T.D.