Ismét közfoglalkoztatási kiállítás volt Békéscsabán

A 6. Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon mintegy hatvan település mutatta be a különböző közfoglalkoztatási programokban készült terméket.

Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott elmondta: olyan érzése volt a programon, mintha a megyei önkormányzat megyenapját folytatták volna. A két rendezvénynek hasonlók a céljai, az értékteremtés, a közösségépítés, és a megye fejlődése. A közfoglalkoztatásról szólva elmondta, hogy az nem válaszfal, hanem egy híd az elsődleges munkaerőpiacra. Felidézte, hogy a megyében 2016-ig folyamatosan emelkedett a közfoglalkoztatottak száma, ám az akkori 16 ezres létszám 10 ezer körülire csökkent.

 

Ismét közfoglalkoztatási kiállítás volt Békéscsabán - forrás: beol.hu

A megyenapnak és a közfoglalkoztatási kiállításnak hasonlók a céljai

 

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, hogy a kiállításon rengeteg féle terméket tekinthettek meg az érdeklődők, és 13 munkaadó állást is kínált. Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke szintén a megyenappal vonta párhuzamra a kiállítást, míg Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a Békés megyei közfoglalkoztatási kiállítás példáját már több másik megye is követi.

 

/T.D.