Folyamatban van a békéscsabai atlétikai centrum átfogó felújítása

Már elkezdődött a Békéscsabai Atlétikai Club komplexumának fejlesztése, melynek finanszírozására 226 millió forint állami támogatást kaptak. Az első ütem ideje alatt felújítják a centrum teljes környezetét, melynek végén Kelet-Magyarország atlétikai központjává válhat a létesítmény.

A Tünde utcán található Békéscsabai Atlétikai Clubra vonatkozó fejlesztési terveket tavaly nyáron ismertették, viszont a munkálatokat idén januárban kezdték el. A kivitelező először a világítást alakította ki, majd hozzá látott a két új dobókör és 36 férőhelyes parkoló kiépítéséhez. A közművek bekötése a nyáron elkezdődött, ezzel együtt a komplexum teljes környezete megújul, valamint nemsokára lecserélik a jelenlegi falelátót is.
 
A felújítások ellenére a sportolók folyamatosan használják a létesítményt
 
Varga Tamás, Békéscsaba sportért felelős alpolgármestere elmondta, hogy 2021.július 03-án köszöntötték Márton Anita és Kovács Barbara olimpikonjaikat, mert kijutottak a tokiói nyári olimpiára. Az ő teljesítményük mögött komoly utánpótlás bázis van. Abban az esetben, ha biztosítják a megfelelő körülményeket, akkor a sportolók még jobb eredményeket érhetnek el az országos és regionális versenyeken.
 
A felújítás teljes költségét a kormány biztosítja. Az első ütem munkálatai 226 millió forintba kerülnek. A második szakasz során egy új kiszolgáló épületet létesíthetnek és felújíthatják a futófolyosót is.
 
Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója elmondta, hogy jelenleg nincsenek kiszolgáló egységeik. Minden versenyen a célfotót az ideiglenes lelátóra kell felhelyezni. Szeretnének egy olyan épületet, ahol öltözők, mosdók és irodahelyiségek vannak. Amennyiben megvalósul, meglesz a helye a célfotónak és a versenyirodának is.
 
A klub sportolói a munkálatok ideje alatt is folyamatosan használják a létesítményt. Az első ütem várható befejezése 2021. szeptemberben várható.
 
BG
Forrás: Behír
A képek illusztrációk