Elindultak Békéscsabán a SZTE mérnökképzései

A Gál Ferenc Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem közösen új szegedi szakokat indított Békéscsabán.

Békéscsabán a Gál Ferenc Egyetemen (GFE) 10 fővel indították el a gépészmérnök és a programtervező informatikus levelező szakot.
 
A képzések között van a programtervező informatikus szak is
 
Dr. Csóka Ildikó, a Szegedi Tudományegyetem stratégiai főigazgatója elmondta, hogy az egyetem együttműködésre törekszik a Dél-alföldi Régióban megtalálható egyetemekkel. Fontosnak tartja, hogy Békéscsabán is beinduljanak a képzések, amivel közelebb vihetik a tanulás lehetőségét a diákokhoz. Nagyon sok fejlesztést történt az elmúlt időszakban, a digitális tartalom már rendelkezésre áll. Abban az esetben, ha a jelenléti oktatást fel kellene függeszteni, a hallgatók online megkapnak minden anyagot.
 
Herczeg Tamás országgyűlési képviselő számára nagyon fontos a békéscsabai képzések elindítása. Lényegesnek tartja, hogy a Gál Ferenc Egyetem a város szellemi bázisa legyen. Köszönetét fejezte ki a SZTE-nek, hogy elindította a képzéseket és a GFE-nek, hogy helyet biztosít azoknak.
 
Dr. Rákóczi Attila, a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerint a GFE azon dolgozik, hogy olyan képzéseket indítson el, amelyre a munkaerőpiacnak szüksége van.
 
Dr. Árpádi Zoltán, a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karának dékánja azt mondta, hogy nagyon fontos küldetést teljesítenek. Békéscsabán az 1990-es évektől kezdve indítanak képzéseket. Szerinte jó pénzügyesre és közgazdászra mindig szükség lesz.
 
Az országban az autógyártás és a gépipar komoly húzóágazat, ezért a vállalatoknak képzett szakemberekre van szükségük, melyet az új képzések kielégíthetnek.
 
BG
Forrás: Behír, Beol
A képek illusztrációk