Elektromos járműveket mutattak be a békéscsabai trefortos diákoknak

Az Európai Mobilitási Két keretében a BSZC Trefort Ágoston középiskola tanulói megismerkedtek az elektromos járművekkel, melyet még ki is próbálhattak. 

Az iskola 2. alkalommal szervezte meg az előadásokkal, bemutatókkal és tesztvezetési lehetőséggel ötvözött programot a diákok számára. Az eseményt a fenntartható és a biztonságos közlekedés népszerűsítése érdekében tartották meg.
 
Az alternatív járműhajtási technikus képzésen az autós szakmát ötvözik a villanyossal
 
A békéscsabai intézmény rendelkezik egy segédmotoros kerékpárral és háromkerekű mopeddel, melyeken rendszeresen gyakorolhatnak a gyerekek. Megfigyelhetik, hogyan épül fel a rendszer az akkumulátortól kezdve a villanymotorig, sőt még feszültséget is mérhetnek- mondta el Lecskó Tünde, a közlekedési munkaközösség vezetője és Kiss Péter oktató.
 
A szakmai előadásokon a gyerekek kérdezhettek az előadóktól, oktatóktól, valamit a kiállítóknál a megfelelő jogosítvánnyal rendelkezők tesztvezetésre is jelentkezhettek.
 
Az iskola képzései között szerepel az alternatív járműhajtási technikusi képzés, ahol az autós szakmát ötvözik a villanyossal. Egyre nagyobb az érdeklődés az elektromos járművekre, így a vállalatok számára szükség lesz a képzett szakemberekre.
 
 
BG
Forrás: Békéscsabai SZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium weboldala és közösségi oldala, Beol
 
A képek illusztrációk