Békéscsabán komplex energetikai programot valósítanak meg

Békéscsabán a Modern Városok Program keretéből komplex energetikai programot valósítanak meg, melynek része a SMART GRID rendszer, a geotermikus hőhasznosítás, a SMART közvilágítás, továbbá az intelligens közlekedésvezérlő és környezetkímélő közösségi közlekedési rendszerek kiépítése.

A projekt célja, hogy Békéscsabán erőteljesebbé váljon a fenntarthatóság és energiahatékonyság érvényesítése a geotermikus rendszer kiépítésével. Miután a rendszert kiépítették a város nagy hőigényű intézményeit zöld energiával fogják fűteni.
 
Zöld energiával fogják fűteni Békéscsaba nagy hőigényű intézményeit
 
A munkaterületet 2021. május 19-én adták át a MECSEKÉRC Környezetvédelmi Zrt. kivitelezőnek, aki hozzáfogott a munkálatokhoz.
 
Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere közösségi oldalán jelentette be, hogy a sportcsarnok melletti területen a kitermelt termálvíz befogadására képes kút fúrása nemsokára megkezdődik. Itt fogják létrehozni a geotermikus hőközpontot.
 
Miután végeztek a projekt megvalósításával és levonulnak a területről, a termálkút gépészeti egység berendezéseit hagyják a helyszínen, melyek nem fognak zajt okozni.
 
BG
Forrás: Behír, Szarvas Péter Facebook oldala
A képek illusztrációk