Békéscsaba a valóságban és a virtuális térben is tündököl

Felállították Békéscsaba főterén a város csodálatos karácsonyfáját, ünnepi díszt kapott a város Betlehemmel, illő kivilágítással és adventi koszorúval. A karácsonyi vásár sem marad el, online lehet részt venni rajta. 

Az adventi készülődés és a karácsony hangulatát hirdeti Békéscsabán a Szent István tér, vasárnap meggyújtották a hatalmas koszorún az első adventi gyertyát is, felgyulladtak a városban a hangulatos fényfüzérek. A hatalmas Betlehem a Katolikus templom elé került.

Mindezt egy kellemes séta alkalmával csodálhatjuk meg, a szokásos karácsonyi vásárt pedig a járványhelyzetre való tekintettel az online térbe helyezték át. Senki nem marad tehát karácsonyi élmények nélkül.

Az első adventi gyertyát gyújtja meg Szarvas Péter polgármester

Az első adventi gyertyát gyújtja meg Szarvas Péter polgármester

 

A Békés Megyei Önkormányzat bonyolította le a váltást és a megszervezést. Így sem a kistermelők, kisiparosok, művészek és más árusok, sem a szuvenír, karácsonyi ajándék vagy hangulat után sóvárgó vásárlók nem maradnak hoppon. Az online kézműves vásár a bekesmegye.hu oldalon érhető el.  

A vásárokon látott arcok és termékek visszaköszönnek a weboldalon is – a mennyei malomkerti kézműves sajtokból vagy a gyomai háziszörpökből rendelhetünk az ünnepi asztalra, Kati kézműves szappanjai akár karácsonyira is adhatók, ahogy Levendulamanó kézműves termékei is. Számos egyéb termék, méhészeti készítmények, fűszerek, lekvárok, ékszerek és dísztárgyak érhetők el, amelyeket otthonunk kényelméből rendelhetünk meg a Békés megyei kézművesektől. 

 

 

M. A. 

Forrás és fotó: bekescsaba.hu