A Mathias Corvinus Collegium nyílt napján a robotika világába is elkalauzolták a gyerekeket

A leendő 5. osztályosok számára szervezett nyílt napot a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Békéscsabai Regionális Központja, melynek középpontjában a rejtélyes építészet és a robotika világa állt.

Békéscsabán is bővíteni tervezi képzési kínálatát az MCC, ezért nyílt napot tartott a Csabagyöngye Kulturális Központban.
 
Építészeti puzzle-t rakhattak ki a gyerekek a robotépítés mellett
 
Mittag Mónika, békéscsabai képviselet-vezető és Salló Szonja FIT programkoordinátor bemutatták a szülőknek és a gyerekeknek az MCC nyújtotta egyedülálló képzési lehetőségeket. Elhangzott az is, hogy később, a diákok megszólítása után a Szülők Akadémiáját is tervezik elindítani. 
 
Az eseményen Szabó L. Edina, a Fiatal Tehetség Program (FIT) országos programvezetője ismertette az általános iskolai felsősök részére szóló tehetséggondozó képzést, melynek keretében a művészetektől kezdve a pszichológiáig bővíthetik ismereteiket.
 
Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere örül annak, hogy az MCC hálózatába került a város, hiszen a szervezet az általános és középiskolás tehetségek gondozásával foglalkozik.
 
A nyílt napon Vecsei Ákos a robotika világába invitálta a gyerekeket, mellette pedig Kontár Noémi és Herkli Mátyás "Rejtélyes Építészet" címmel workshopot tartottak az érdeklődőknek.
 
A robotika előadáson olyan tudásról esett szó, ami a hétköznapokat meghatározza: robotok, elektronika vagy informatika. A gyerekek kipróbálhatták a robotépítést tejfölös dobozból, de az előadók magukkal hoztak olyan robotokat is, amit kipróbálhattak.
 
A "Rejtélyes Építészet" workshopon a gyerekek különböző sablonok segítségével házakat építettek, valamint épület puzzle-eket rakhattak össze
 
A programokkal ízelítőt adtak a gyerekeknek arról, milyen képzési lehetőségek várnak rájuk, ha az MCC-hez csatlakoznak.
 
BG
Forrás: Behír, Beol