A Magyar Kultúra Napját ünnepelték Békéscsabán

Januárban ünnepeltük a Magyar Kultúra Napját. Ebből az alkalomból adták át a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetéseket Békéscsabán egy gálaműsor keretén belül.

Békéscsaba több kulturális intézménye is részt vett a programokban január 26-án a Csabagyöngye Kulturális Központban.

 

Az ünnepi köszöntőt Szarvas Péter polgármester úr tartotta meg. Röviden összegezte a 2018-as évben történt kulturális fejlődéseket. Mint például azt, hogy a Munkácsy Mihály Múzeum épületét átépítették, a Békés Megyei Könyvtár minősített könyvtári címet kapott, a Csabagyöngye Kulturális Központ a Közművelődési Minőség díjat érdemelte ki újra.

 

Az intézményeken kívül még számos táncegyüttes, művész és kulturális-művészeti közösségek vannak a városban, akik nagymértékben hozzájárulnak a város  kulturális fejlődéséhez.

 

Ebben az évben Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése  a díjat Tóth Péter Junior Prima- díjas zongoraművésznek és a Békéstáji Művészeti Társaságnak adta át.

 

Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

fotó forrása: bekescsaba.hu -  Békés Megyei Szimfonikus Zenekar

 

Az este második felében a zene kapott főszerepet, Gál Tamás karmester vezényletével a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar az autentikus népzenét ötvözte a komolyzenével a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népdalénekes segítségével. A közönség fantasztikus élménnyel gazdagodott az este folyamán.