A Csabai kolbászról készült kiadvány

 

Az új kiadvány öregbíti a Csabai kolbász hírnevét, emellett kultúrát, művelődéskört és világfelfogást is közvetít.


A csabai kolbász meghatározott alapanyagokból készült, eredetvédett, azaz hivatalosan csak Békéscsaba és Gyula területén belül előállított, fűszeres, paprikás kolbászféleség. Szigorúan fekete bors nélkül készül. A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel eredetvédett jellegzetes háziipari termék.

 

\"csabai

 

A hungarikum Csabai kolbászról készült kiadvány



Most egy 28 oldalas kiadvány jelent meg róla, amely az immár hungarikum  terméket, történetét és a kolbászkészítés békéscsabai hagyományát mutatja be.A kiadványban tizennégy jól és kevésbé ismert békéscsabai kolbászkészítőt ismerhetünk meg, akik már tudnak a kiváló minőség mellett megfelelő mennyiséget is előállítani. A kiadványhoz  Vantara Gyula békéscsabai polgármester, országgyűlési képviselő írt köszöntőt.

 

-tk-