A Csabai kolbászról készült kiadvány
Az új kiadvány öregbíti a Csabai kolbász hírnevét, emellett kultúrát, művelődéskört és világfelfogást is közvetít.
A csabai kolbász meghatározott alapanyagokból készült, eredetvédett, azaz hivatalosan csak Békéscsaba és Gyula területén belül előállított, fűszeres, paprikás kolbászféleség. Szigorúan fekete bors nélkül készül. A csabai kolbász világhírű hungarikum, az Európai Unió által földrajzi árujelzővel eredetvédett jellegzetes háziipari termék.
A hungarikum Csabai kolbászról készült kiadvány
Most egy 28 oldalas kiadvány jelent meg róla, amely az immár hungarikum terméket, történetét és a kolbászkészítés békéscsabai hagyományát mutatja be.A kiadványban tizennégy jól és kevésbé ismert békéscsabai kolbászkészítőt ismerhetünk meg, akik már tudnak a kiváló minőség mellett megfelelő mennyiséget is előállítani. A kiadványhoz Vantara Gyula békéscsabai polgármester, országgyűlési képviselő írt köszöntőt.
-tk-