22. alkalommal nyílt meg a Csabai Kolbászfesztivál

Nagy István agrárminiszter a 22. alkalommal megrendezett kolbászfesztivál megnyitóján hangsúlyozta: a Csabai Kolbászfesztivál céljai megegyeznek a magyar mezőgazdaság fejlesztési irányaival, lehetőséget biztosítani a kis- és középvállalkozásoknak, húsüzemeknek, kistermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra és megmérettetésre.

Nagy István szerint nem véletlen, hogy a rendezvény három alkalommal nyerte el a kiváló gasztronómiai fesztivál címet, és a csabai kolbász 2013 óra hungarikum.  Jakab István, az Országgyűlés alelnöke ehhez hozzátette, bízik abban, hogy a kolbász után, a fesztivál is hungarikummá válik. Hégely Sándor, a fesztivál igazgatója hangsúlyozta, különösen fontosnak tartják, hogy a csabai gasztronómiai hagyományokat a következő generációkra áthagyományozzák. Hozzátette: a kolbászfesztivál immár nemcsak a hagyományok őrzéséről és továbbviteléről szól, hanem fontos tényezője a térség gazdasági fejlődésének. 

 

22. alkalommal nyílt meg a Csabai Kolbászfesztivál

Jakab István bízik abban, hogy a kolbász után, a fesztivál is hungarikummá válik

 

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a város legnagyobb eseményének nevezte a fesztivált, különösen az idén, amikor megünnepelték Békéscsaba újratelepítésének 300. és várossá nyilvánításának 100. évfordulóját. Fekete Péter, az Ember Erőforrások Minisztériumának kulturás ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a fesztivál immár nemzetközi hírnévre tett szert. A Guardian című brit országos napilap például Európa tíz legjobb őszi fesztiválja közé sorolta  - mondta.

MTI/T.D.