Vízosztás a hőség idején

A MÁV-Start ingyen ásványvizet biztosít az utasok számára 10 és 17 óra között a békéscsabai állomás mellett a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon.

A tájékoztatás szerint Budapesten a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron, vidéken a miskolci, a békéscsabai, a szegedi a kecskeméti, a győri, a pécsi, a nagykanizsai, a fonyódi, a siófoki, a veszprémi, tapolcai, celldömölki, zalaegerszegi, debreceni és nyíregyházi állomáson adnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozóknak. A MÁV-START emellett azt javasolja, hogy mindenki elegendő mennyiségű ivóvízzel, folyadékkal kezdje meg utazását.

 

A MÁV-Start vizet oszt a hőségriasztás alatt

A MÁV-Start vizet oszt a fővárosi főpályaudvarokon és több vidéki vasútállomáson hőségriasztás alatt

 

A vasúttársaság elsődleges célja, hogy utasai számára minél komfortosabb utazást biztosítson, ezért a járművek karbantartása során - a megbízható üzemkészség érdekében - különös figyelmet fordít a vasúti kocsik légkondicionáló és légjavító berendezéseire. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szombaton közölte, hogy a rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe lépteti a vörös kódot. A tárca felhívta a figyelmet, hogy az érintett intézmények a vörös kód ideje alatt alkalmazandó eljárásrend alapján járjanak el.

MTI/T.D.