Mintamenza: Békécsabán is kiemelten fontos az egészséges táplálkozás


Békéscsabán is elindul a Menza Minta=Mintamenza program , amelyről együttműködési megállapodást is aláírtak.

A csabai városháza Mokos Termében Vantara Gyula polgármester, Erdős Norbert kormánymegbízott, dr. Mucsi Gyula tiszti főorvos és helyettese dr. Sárosi Tamás a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve képviseletében, valamint Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács látta el kézjegyével a megállapodást.

Vantara Gyula

Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere szerint az önkormányzat odafigyel a sportra és az egészséges táplálkozásra– Békéscsaba is csatlakozik a programhoz – mondta Vantara Gyula polgármester –, mert kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozást, akár mint prevenciót is. Az önkormányzat odafigyel a sport támogatására, az egészséges étkeztetéssel kiegészülve sokat tehetünk egy egészségesebb nemzedék felnövekedéséért.

Dr. Sárosi Tamás,

Dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének helyettes megyei tiszti  főorvosa is részt vesz a programban

Dr. Mucsi Gyula elmondta, hogy a megyében jelenleg Kondoros, Gyula, Békés, Sarkad, Szarvas, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Tótkomlós és Békéscsaba, a megyehatáron túlról Tiszadada és Bócsa vesz részt a mintaprogramban.

Dr. Sárosi Tamás kiemelte, hogy a program segítségével nem csak jót ehetnek a menzán a diákok, hanem el is sajátíthatják, szokássá alakíthatják az egészséges életmódhoz szervesen hozzátartozó étkezési kultúrát.


Prohászka Béla

Prohászka Béla mesterszakács is a kezdeményezés mellé állt– A program fontos eleme a helyben megtermelt, magyar emberek által előállított, magyar alapanyagok, termékek bevonása a közétkeztetésbe – hangsúlyozta Prohászka Béla.  A helyben megtermelt termékek kiszoríthatnák az alapanyagok közül a kényelmi termékeket, és mivel a valós alapanyagokból készült ételek feldolgozása élő munkát igényel, a közmunka-programban több nő kaphatna munkát.


-kt-

Forrás. vantara.hu