Megújult a jaminai egészségház

A jaminai egészségház több mint 400 millió forintból újult meg: akadálymentesítettek, babakocsi tárolót alakítottak ki, liftet szereltek be, valamint megvalósult az épület energetikai korszerűsítése.

Az egészségház hivatalos átadása szeptember közepén várható, de dr. Fábián Ágnes, a város egészségügyi tanácsnoka és Herczeg Tamás a térség országgyűlési képviselője ezt megelőzően már megtekintette az épületet. A felújítás során az intézmény zavartalanul működött, mindössze egy napra szünetelt a rendelés.

 

Megújult a jaminai egészségház - forrás, fotó: beol.hu

dr. Fábián Ágnes, a város egészségügyi tanácsnoka és Herczeg Tamás a térség országgyűlési képviselője megtekintette az egészségházat

 

Herczeg Tamás elmondta: a munkálatoknak köszönhetően javult az ellátás, és az egészségügyi dolgozók munkakörülménye. Hozzátette, hogy a klimatizálás továbbra is hiányosság, de a korábbi helyzet még rosszabb volt. A beol.hu megkérdezte a betegeket is, elmondásuk szerint örülnek, hogy végre megújult a ház. Dr. Fábián Ágnes elmondta: a klimatizáláshoz szükséges kialakításokat elvégezték, így a légkondícionálók felszerelése megoldható.

 

/T.D.