Megújult a BSZC tornaterme

A Békéscsaba Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál tagiskolájának tornacsarnoka több mint 50 millió forintból újult meg. A fejlesztés egyszerre fogja szolgálni az iskola diákjait és a Békéscsaba Röplabda SE utánpótlás-nevelését.

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az átadón elmondta, hogy a város támogatja a sportágat, és két évvel ezelőtt megállapodott Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a Modern Városok Program keretében megújulnak a város sportlétesítményei, így ennek első lépéseként a Vásárhelyi iskola tornaterme. A polgármester szerint Békéscsaba a magyar női röplabdázás fellegvárának számit, ezért a város, az egyesület és a helyi iskolák közösen teremtik meg a röplabda akadémia működésének infrastrukturális feltételeit.

 

Megújult tornacsarnokban edzhetnek a BRSE fiatal röplabdázói - borítókép: Ujházi György

A megújult Vásárhelyi iskola tornaterme a Békéscsabai Röplabda SE utánpótlás-nevelést fogja szolgálni

 

Az első lépcsőben a Vásárhelyi iskola tornacsarnokának padlózatát újították meg, és új belső világítást is kapott az épület. A következő ütemben a BSZC Trefort tagiskolájának területén egy új munkacsarnok épül több mint 1,87 milliárd forint kormányzati támogatásból. Ez a forrás az építési munkálatok finanszírozása mellett eszközbeszerezésre is fordítható. Az új csarnok alapterülete megközelíti a háromezer négyzetmétert, és kialakítása XXI. századi színvonalú lesz. Az építési munkálatok még az idén megkezdődnek. Az új csarnokban nemcsak a röplabda-utánpótlásnevelés feltételeit teremtik meg, hanem az épület egyszerre fogja szolgálni a Trefort és a szomszédos Zwack tagiskola 2300 diákját is.

MTI/T.D.