Idén is minőségi szórakozást nyújt a békéscsabai színház

Békéscsabai Jókai Színház négy nagyszínpadi bemutatóval és két stúdió-, valamint három mesedarabbal mutatkozik be az új színházi évadban.

Seregi Zoltán, a teátrum direktora hozzátette: a repertoárt ismét úgy állították össze, hogy megfeleljenek ars poeticájának, vagyis továbbra is él majd az az elv, ami az elmúlt öt év sarokpontja: közérthető művészetet és minőségi szórakoztatást kell nyújtani a közönségnek. Az idei évad szeptember 21-én kezdődik, amikor a kamaraszínházban mutatják be Noal Coward: Vidám kísértet című komédiáját Kiss József rendezésével. A nagyszínpadon pedig októberben kerül színre Arthur Miller: Pillantás a hídról című színműve. A következő előadás egy ősbemutató, színre viszik Rákosi Viktor Elnémult harangok című, 1903-ban megjelent regényét Nemlaha György átdolgozásával. A darabot Pataki András rendezi.

 

Idén is minőségi szórakozást nyújt a békéscsabai színház

A repertoárt ismét úgy állították össze, hogy megfeleljenek ars poeticájának, vagyis közérthető művészetet és minőségi szórakoztatást kell nyújtani a közönségnek

 

A teátrum megemlékezik Békéscsaba újratelepítésének 300. évfordulójáról is. Ennek keretében mutatják be Szente Béla: Szárnyad árnyékában című történelmi játékát Seregi Zoltán rendezésében. A bemutatók sorát Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül című vígjátéka követi a nagyszínpadon Katkó Ferenc rendezésében, majd az évad Terrence McNally-David Yazbek: Alul semmi című zenés komédiájával zárul. A darabot a színház művésze, Tege Antal rendezi. A színház az idei évadban is folytatja hagyományát, így három mesedarabot is előadnak.

 

MTI/T.D.