Hat fejlesztés kezdődik Békéscsabán

Szarvas Péter polgármester, valamint Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok sajtótájékoztatón közölte: Békéscsabán bicikliút, játszótér építés és útfelújítás kezdődik.

A tájékoztatás szerint a város leromlottabb részein kezdődik meg a 330 milli forintos fejlesztés, melynek hat eleme van. Játszóteret alakítanak ki a a Pulszky és a Lenkey utca sarkán 15 millió forintból, emellett korszerűsítik és bővítik a Jaminában találáható játszóteret 33 millió forintból. Útfelújítás kezdődik a Berényi úton, a Lenkey utca és Békési út között, ahol térkő járda is készül 38 millió forintból.

 

Hat fejlesztés kezdődik Békéscsabán

Játszóteret alakítanak ki, illetve újítanak fel

 

A biztonságos közlekedés érdekében biciklutakat létesítenek, így a Jaminában, a Franklin utcában, valamint az Ilyés Gyula és a Pataky–Kolozsvári utcák közötti részen 3,3 millió forintból, továbbá a Szarvasi úttól a belvárosig lehet majd eljutni kerékpáron, melyre 160 millió forint áll rendelkezésre. Szintén kerékpárút vezet majd a Szarvasi–Berényi–Békési úti csomóponttól az evangélikus nagytemplomig, a beruházás 80 millió forintból valósul meg. Békéscsaba 800 millió forintos forrást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a leromlott városi területek javítására. A fejlesztés további részeként bérlakásokat újítanak fel a Jaminában és közösségi házat alakítanak ki a Czuczor utcában.

 

/T.D.