Fejlesztések kezdődnek a Békéscsabai Röplabda Akadémiánál

Szarvas Péter polgármester és Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke sajtótájékoztató keretében számolt be a Békéscsabai Röplabda Akadémia milliárdos fejlesztéseiről.

Szarvas Péter elmondta, hogy a város a magyarországi női röplabdázás fellegvárának számít, ezért is sikerült az önkormányzatnak a kormánnyal és személyesen Orbán Viktor miniszterelnökkel két évvel ezelőtt megállapodni az akadémia létrehozásáról és az infrastrukturális háttér megteremtéséről.  Azóta a Modern Városok Programja keretében gyakorlatilag el is készült az első beruházás, amelynek során 50 millió forintból megújult a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumának sportcsarnoka. 

 

Milliárdos fejlesztések a Békéscsabai Röplabda Akadémiánál

Békéscsaba igazi sportvárossá alakulhat át 4-5 év alatt

 

Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE elnöke hozzátette, hogy a tornacsarnok fejlesztése nem áll le, a későbbiekben megújulhatnak az öltözők és a külső környezet is. További fejlesztés lesz a Városi Sportcsarnok felújítása, a 735 milliós beruházás néhány hónapon belül megkezdődhet. A kormány 1,87 milliárd forintos támogatást is nyújt, amiből felépülhet például a BSZC központjában egy új, összesen három szabványos méretű röplabdapályát befogadó munkacsarnok. Az önkormányzat tervei szerit 4-5 év alatt Békéscsaba igazi sportvárossá alakulhat át, ahol egy 3-400 méter sugarú kör mentén rengeteg sportlétesítmény fogja szolgálni az egyéni és csapatsportokat.

 

MTI/T.D.