Egyedülálló elismerés a Csabai Kolbászfesztiválnak – interjú Vantara Gyulával

A Magyar Fesztiválszövetség, a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus szervezésében végzett fesztiválminősítés keretében a Csabai Kolbászfesztivál a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként kapta meg a kiváló minősítésű gasztronómiai fesztivál címet. Erről kérdeztük Vantara Gyulát, Békéscsaba polgármesterét.
- Mivel érdemelte ki a rendezvény ezt a címet?

Kiváló minősítés

- A kolbászfesztiválnak köszönhetően egy olyan rendezvény jött létre Békéscsabán, amely bemutatja a térség gasztronómiai, kulturális hagyományait, és lehetőséget teremt más vidékek számára is a bemutatkozásra. Érződik, hogy a fesztivál a térség élelmiszeripari és gasztronómiai kisvállalkozói számára is fontos gazdasági lehetőséget jelent. 

- Miért ilyen különleges a Csabai Kolbászfesztivál?
- Az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiváljává fejlesztett

Vantara Gyula

rendezvény autentikusan és igényesen ötvözi a gasztronómiai értékeket a viharsarki tájegység néprajzi, gazdasági „ízeivel”, szokásaival. Kulturális programkínálatában magyar előadókra építenek: az igényes szórakoztató programok mellett a helyi népművészet értékei dominálnak. A kísérő kiállításokon számtalan minőségi magyar termék megjelenik, a mezőgazdasági termékektől a népi iparművészet számos remekéig.

-  Békéscsaba polgármestereként mit érzett amikor a fesztivál elnyerte a kiváló  minősítésű gasztronómiai fesztivál címet?
- Nagyon büszke vagyok erre az elismerésre. Az önkormányzat továbbra is mindent el fog követni, hogy a tizenhárom éve életre hívott Csabai Kolbászfesztivál, s ezzel együtt a megyeszékhely látogatottsága és ismertsége az elkövetkező években is tovább nőjön.

Kolbászfesztivál



-kt-

 

Békéscsaba Online - bekeson.hu

Szóljon hozzá a fórumon!