Diákok látogattak el a Városházára

Idén immár harmadik alkalommal élhettek a lehetőséggek a békéscsabai fiatalok: a Nyílt Nap keretében középiskolás diákok ismerhették meg a közügyek intézésének módját, a város fejlődését meghatározó testületi döntéseket.

Békéscsaba Ifjúsági Koncepciójénak és Cselekvési Tervének egyik fontos alappillére, hogy minél szélesebb körben tájékoztassa a fiatalokat. Ezt szolgálja a Nyílt Nap a Városházán program is, melynek keretében a diákok megismerhetik a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését. A fiatalok körében is népszerű a program, évről évre többen élnek a lehetőséggel, idén nyolcvan középiskolás diákot delegáltak az oktatási intézmények és a Békéscsabai Diákönkormányzat.

 

Diákok látogattak el a Városházára - forrás: bekescsaba.hu

A diákok megismerhetik a polgármesteri hivatal és az önkormányzat felépítését, működését 

 

A fiatalokat Nagy Ferenc alpolgármester köszöntötte, majd megnyitotta a rendkívüli testületi ülést, melyen a hivatal egyes szervezeti egységeinek vezetői és helyetteseik mutatták be munkájukat. Természeteen a diákok feltehették kérdéseiket is, hangot adhattak véleményüknek. A dísztermi program után felavatták a mindenkori csabai bíróknak emléket állító emléktáblát.

 

/T.D.