Bővül a CsabaPark

A CsabaPark bővítésének második üteme zajlik, melynek keretében őszre elkészül a Körte sori fogadóépület és a a főbejáratnál lévő látogató­központ. A békéscsabai közgyűlés további fejlesztésekről is döntött: utat és parkolókat építenek.

 

A Körte sori fogadóépület a szőlőtermesztés és a borkészítés hagyományait mutatja majd be, hogy az érdeklődők megismerhessék a termesztés és a feldolgozás folyamatatát. Az épület emellett ellátná a park információs feladatait, csomagmegőrző és büfé üzemelne benne, valamint kulturális rendezvényeknek, kiállításoknak, koncerteknek, gyermekfoglalkozásoknak adna otthont. A főbejáratnál lévő látogatóközpont hiánypótló épület lesz, ahol 150-200 fős rendezvényeket is lehet majd tartani. Szintén itt mutatnák be a pálinkakészítés hagyományait, illetve parkolókat és biciklitárolókat alakítanak majd ki itt.

 

Épül a Körte sori fogadóépület és a látogatóközpont a CsabaParkban - forrás: beol.hu

Épül a Körte sori fogadóépület és a látogatóközpont a CsabaParkban

 

 A látogatóközpont látványos is lesz: mindene íves, ami a kivitelezést is megnehezíti. A békéscsabai közgyűlés döntése értelmében nettó 520 millió forint értékben újabb munkálatok kezdődnek a CsabaParkban. Több mint 180 személygépkocsi számára alakítanak ki parkolókat, 271 méternyi utat építenek, kiépítik az ivóvíz- és a szennyvízhálózat mellett a csapadékvizet elvezető rendszereket, illetve a leendő sátorhelyekhez a közműveket. Rendezik a környezetet, utcabútorokat helyeznek ki, valamint a kábelhálózatot és a térvilágítást szintén kiépítik, napelemes rendszer ugyancsak lesz.

 

/T.D.

forrás: beol.hu