Átadták a Csaba Metál Zrt. új üzemcsarnokát

Felavatták a Csaba Metál Zrt. új üzemcsarnokát Békéscsabán, az 5,7 milliárd forintos beruházáshoz 1,3 milliárd forinttal járult hozzá a kormány.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felavatta a nagy nyomáson előállított alumínium autóalkatrészek gyártásával foglalkozó új békéscsabai gyártócsarnokot és jelképesen a szeghalmit is. Bejelentette, hogy a Csaba Metál további 3,7 milliárd forintos fejlesztést tervez, amelyhez várhatóan újabb 1,3 milliárd forintos támogatásban részesülhet. A zrt. békéscsabai telephelyén 4000 négyzetméteres, a szeghalmi gyártóbázison pedig 3500 négyzetméteres gyártócsarnok épült, valamint számtalan ipari robottal és fémmegmunkáló berendezéssel bővült a nagynyomáson alumínium alkatrészeket gyártó társaság. A beruházással 165 új munkahely jött létre.

 

Átadták a Csaba Metál Zrt. új üzemcsarnokát Békéscsabán

A Csaba Metál további 3,7 milliárd forintos fejlesztést tervez

 

Szijjártó Péter Majoros Bélával, a társaság tulajdonos vezérigazgatójával megállapodott abban is, hogy 77. -ként a Csaba Metál Zrt. is csatlakozik a kormányzat stratégiai partnereinek sorába. Majoros Béla felidézte, hogy 25 éves múltra visszatekintő cégében az intenzív fejlesztés időszaka 2010-ben kezdődött, az akkori 4,7 milliárd forintról az idén közel 18 milliárd forintra nő az árbevételük, dolgozóik száma 467-ről 980-ra emelkedett. Szarvas Péter, polgármester a Csaba Metál Zrt. és a kormány kiváló együttműködését méltatta, és mint mondta, hasonlóan jól együttműködik a városi önkormányzat és a kormány is. 

MTI/T.D.