2016-tól jön a Csaba-kártya

Februárban bevezetik Békéscsabán a helyi kedvezményrendszert biztosító Csaba-kártyát - döntött október 29-ei ülésén a közgyűlés. A kártyák igénylése a jövő év január 10-én kezdődhet meg, és már februártól biztosíthatják a szolgáltatók a kedvezményeket a felhasználók részére.

A Csaba-kártya bevezetését Szarvas Péter polgármester kezdeményezte még júniusban. A Csaba-kártyát igénylőknek helyi lakosoknak kell lenniük. A kártya tulajdonosai kedvezményeket vehetnek majd igénybe a programhoz csatlakozó szolgáltatóktól, vállalkozásoktól, önkormányzati intézményektől, civil szervezetektől. Elképzelhető meghatározott mértékű kedvezmény a vásárlás végösszegéből, meghatározott összeg feletti vásárláskor fix összegű kedvezmény, vagy ajándék - bizonyos feltételek esetén. Az elképzelés szerint a szolgáltatók számára a kártyahasználatból származó forgalomnövekedés, és a kártya marketingértéke jelent versenyelőnyt. Az önkormányzat reményei szerint a kártya hozzájárulhat a helyi gazdaság erősödéséhez, a foglalkoztatás növeléséhez, emellett növelheti a csabaiak identitástudatát, lokálpatriotizmusát.


\"\"


Választási ígéret volt - jövőre kiderül, beválik-e


Már 75 szolgáltató vállalta, hogy belép a rendszerbe: éttermek, szállodák, fitnesztermek, ruházati üzletek és cipőboltok, valamint egyebek mellett a Békéscsabai Jókai Színház, a Munkácsy Mihály Múzeum és a Csabagyöngye Kulturális Központ. A kártya bevezetésének költségei a becslések szerint bruttó 2,7 millió forintot tesznek ki, ez az összeg a 2015. évi költségvetésben biztosított. A közgyűlés azt tervezi, 2016 júniusáig áttekinti a Csaba-kártya bevezetésének tapasztalatait, és megvizsgálja, a kedvezménykártya átalakítható-e egy fizetési lehetőséggel is bíró, modern városkártyává.


MTI/MCOnet