2010-ben utoljára ült össze a békéscsabai Közgyűlés

A pénteken összehívott békéscsabai közgyűlés többek között elfogadta azt a szándéknyilatkozatot, mely a helyi oktatási intézmények átszervezését tartalmazza.

Békéscsaba


Egyebek mellett összevonnák a Szigligeti Utcai Óvodát, valamint a Kazinczy és a Trefort Utcai Óvodát, utóbbi telephelyének kivonásával. Emellett a 10-es iskolát a 2-esbe olvasztanák. A Pedagógusok Szakszervezete szerint mindez átgondolatlan.

Vantara Gyula


Az idei utolsó közgyűlésen több fajsúlyos témát is tárgyaltak a képviselők. A 2011 évi költségvetés-tervezetének vitájakor például kiderült, a város 1,3 milliárd forinttal kevesebb bevételre számít jövőre, mint idén. Vantara Gyula polgármester elmondta, az illetékből 150 milliós, a helyi iparűzési adóból 400 milliós, a vállalkozók kommunális adójának eltörlése miatt pedig 50 milliós kiesésre számítanak.

Ezenfelül a jövő évben az eddig három esztendeig folyósított, évi 560 millió forintnyi Invitel-pénz sem áll már a város rendelkezésére. Így a büdzsé januári tervezésekor korlátozottabb lesz Békéscsabán.

Forrás: beol.hu



-kt-

Békéscsaba Online - bekeson.hu